Un nou Firefox Quantum

279

Potrivit managerilor de proiect, Firefox Quantum, oficial Firefox 57, ar fi cea mai importantă actualizare a browserului Mozilla Web de la lansarea primei sale versiuni definitive; și într-adevăr, noutățile acestei versiuni sunt cu adevărat multe, începând cu o interfață grafică inovatoare, care ia numele de Photon.Photon este o interfață adaptivă, ceea ce înseamnă că componentele sale se vor schimba în funcție de dispozitivul pe care îl utilizați și de modul în care utilizatorii își trimit intrările; mouse-ul și atingerea vor permite accesul la o altă configurație a elementelor, în timp ce aplicația va putea localiza caracteristicile hardware ale dispozitivului curent pentru a optimiza redarea pe display .Firefox în versiunea Quantum are bara de adrese unificata pentru digitarea unui URL, această setare va fi vizibilă imediat pentru cei care instalează browser-ul pentru prima dată, dar cei care au făcut upgrade de la o versiune anterioară au posibilitatea de a treceți la noul format prin intermediul opțiunii “Opțiuni> Căutare> Calea de căutare” unde este prezentă “Folosiți bara de adrese de căutare și navigare”.

Știri interesante despre performanță: Firefox Quantum promite să fie de două ori mai rapid decât lansarea 52 și să consume până la 30% mai puțin RAM decât un concurent, cum ar fi Google Chrome. Acest lucru este datorat în principal unui nou motor de randare, bazat pe proiectul Servo, motorul Stylo CSS și suport îmbunătățit pentru arhitecturi multi-core.Noua versiune de Firefox ar trebui să ofere o mai mare fiabilitate prin utilizarea paralelismului, ceea ce înseamnă că browserul poate gestiona mai multe procese în paralel prin distribuirea încărcăturii între nucleul integrat în procesor; în plus față de un avantaj de performanță, veți obține o stabilitate mai mare deoarece un crash al unui file sau a unei ferestre nu va determina alte resurse deschise să funcționeze defectuos.

Firefox Quantum (v.57) este disponibil si pentru Android

Dezvoltatorii Mozilla au lucrat mult timp la noua versiune 57 a browserului lor web Firefox. Această versiune, este considerată un mare pas înainte . Ei bine, Firefox Quantum (v.57) a fost lansat în sfârșit în Magazinul Play Store.Primul lucru care sare la ochi este interfața complet reînnoită, atât în formă, cât și în culoare. Abandonată tema întunecată cu prevalența de negru și portocaliu, a fost îmbrățișată o temă mult mai mică și mai clară.Din păcate, motorul de randare CSS Quantum nu este încă disponibil pentru versiunea mobilă (va fi doar cu versiunea 59, dat fiind întârzierea acumulată de echipă în procesul de optimizare), dar asta nu înseamnă că din punct de vedere funcțional nu există știri.

Una dintre cele mai importante se numește Firefox Custom Tabs și, la fel ca Chrome Custom Tabs, vă permite să deschideți un link specific pentru o aplicație terță parte într-o filă specială. Să subliniem faptul că Firefox Custom Tabs sunt active și funcționează numai dacă Firefox Quantum este setat ca browser predefinit .

Download Firefox Quantum 57.0

https://www.mozilla.org/it/firefox/new/

 

Annunci

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...